2000

Az új évezred egyik első fontos történése volt, hogy január 18-án a MÉDia és a SZABÓ szavak összeolvasztásából létrejött a MÉDIABÓ Kft. Azonnal munkához láttunk, és elindítottuk TANÁCSADÁS üzletágunkat.

Első munkánként sikeresen alkottuk meg a Kreatív csoport elnevezést és szerveztük egybe a Kreatív marketing és kommunikációs szaklap köré akkor felépülő egyéb tevékenységeket: a kreatív online-t, a hírlevelet, a nagy kreatív könyvet, a kreatív rendezvényeit, a versenyeit és oktatásait.

2000 második felében elindult IDEGEN NYELVI üzletágunk fordítás-tolmácsolás szolgáltatása is, amely ma már egy erre specializálódott cég, az Educomm Fordítóiroda keretein belül, de a Médiabóval további együttműködésben végzi munkáját.

2001-ben első komolyabb WEBES tanácsadási projektünk a TV2 nagy sikerű játékaihoz, A Most vagy soha! és a Leggyengébb láncszem produkciókhoz készült webes játékok tervezése és menedzselése volt.

2002-re elkészült angol és német nyelvű e-mailes távoktatási rendszerünk a Médiabó Oktatási Program. Akkoriban ez volt a legmodernebb forma, a CD formátumú hanganyagokat postáztuk, a munkafüzetet pedig heti bontásban e-mailen küldtük ki. Az évek során több terméket fejlesztettünk ki az igényeknek megfelelően: Utazós Nyelvcsomag, Headset Nyelviskola, Szexnyelv tanfolyam. Ma már online rendszerben vannak a tananyagok és számos szervzet és intézmény is használja nyelvoktatásához.

Még ebben az évben komoly siker koronázta MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI tanácsadással foglalkozó üzletágunkat, hiszen szoftverfejlesztéssel foglalkozó megbízónk sikeres ISO 9001:2002 auditot teljesített a világhírű SGS követelményeinek megfelelően. Ezt követően még további 5 éven keresztül mi biztosítottuk a tanúsítvány fenntartását és megújítását.